Haber

Atatürk’ün doğduğu evin aynısını yaptı!

Lüleburgazlı Fotoğrafçı Mithat Tunaboylu, Atatürk’ün Cumhuriyetin 100. yılı için yaptırdığı Selanik’te doğduğu evin birebir maketini Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye yaptı. Önder Gerenli, yarattığı bu anlamlı çalışma için Tunaboylu’ya teşekkür etti.

Lüleburgazlı fotoğrafçı Mithat Tunaboylu, Büyük Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir maketini yaptı. Cumhuriyetin 100. yılı için 100 konut yapmayı planlayan Tunaboylu, üretimlerinden biri olan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’yi tamamladı.

Gerenli’den teşekkürler

Tunaboylu ile birlikte gösteriye gelen Önder Gerenli, bu anlamlı çalışma hakkında sanatçıdan bilgi aldı. Önder Gerenli, “Selanik’te ecdadımızın doğup büyüdüğü evin birebir aynısını yapan ve Cumhuriyetimizin 100. yılında bu güzel eserden 100 adet yapmayı planlayan sevgili Mithat Tunaboylu ile bir araya geldik. Ortaya çıkardığı bu anlamlı çalışma için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“100. yıl için hedefim 100 konut”

Tunaboylu, bugüne kadar Atatürk konutlarından 35 tanesini yaptırdığının altını çizerek, amacının Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 konut yapmak olduğunu söyledi. Tunaboylu, “Bir küçüğünü yapacağım ki maket özelliği olsun. Şimdiye kadar 35 konut bitirdim. Hedefim, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu boyuttan 100 tane küçültmek” dedi.

“Doğduğu evin aynısı”

Asıl mesleğinin fotoğrafçılık olduğunu belirten Tunaboylu, maket ev yapmaya 25 yıl önce başladığını söyledi. Atatürk’ün doğduğu evi yapma fikrinin 2010 yılında Selanik’e yaptığı gezi sırasında aklına geldiğini belirterek, “Bir eseri ortaya çıkarmak 7-8 saatimi alıyor. Tüm parçaları bir araya getirmek bu kadar sürer. Hızlı çalışıyor olmama rağmen, bu zaman dilimi. Atatürk’ün doğduğu evin aynısıdır. Orijinal projeden yaptım” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

seyhanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu