Haber

İZSU, Konak’ta nargile patlaması sonucu çalışmaların gece boyunca devam edeceğini bildirdi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Konak ilçesinde ana su borusunun patlaması sonucu meydana gelen arıza nedeniyle çalışmaların gece boyunca devam edeceğini ve bazı mahallelere su verilmeyeceğini bildirdi.

İZSU’dan yapılan açıklamada, Konak’ın merkez ve çevre mahallelere su sağlayan Gaziosmanpaşa Bulvarı ile Fevzipaşa Sokak ayrımından geçen 600 milimetre çapındaki taşıyıcı çelik borudaki arızayı giderme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kısa süreli periyodik su kesintilerinin yaşandığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kısa süreli su kesintisinin, onarım çalışmasının tamamlanmasının ardından 6 saat içinde sona ermesi planlanıyor. İZSU ekipleri, vanaları kapatarak borudaki su basıncını düşürürken arızanın giderilmesi için kesintisiz çalışıyor. Çalışmaların tamamlanması planlanıyor. 6 saat içinde ve hatta su verilir.”

Uğur, Akdeniz, Konak, Faik Paşa, İsmet Kaptan, Kültür, Pazaryeri, Çankaya, Namık Kemal, İdeal, Ali Reis, Yenigün, Fatih ve Bozkurt mahallelerine de saat 04.30’a kadar su verilemeyeceği belirtildi.

Öte yandan ana su borusunun patlaması sonucu trafiğe kapanan yol yeniden açıldı.

Çankaya Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde ana su borusu sınırında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi, patlama sonucu caddede su birikintileri oluştu, fışkıran su üst katlardaki iş yerlerine ulaştı.

ilichaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu